Komunikacija na seminaru

Komunikacija sa moderatorima obuke, kao i sa ostalim polaznicima, moguća je putem foruma i privatnih poruka.

Forumi

U svakoj temi postoji forum koji je predviđen za pitanja u vezi sa temom u kojoj se nalazi. Na forumu se može komunicirati na dva načina:

  1. možete dati odgovor na već postavljenu temu ili
  2. možete započeti novu temu

Ako želite da odgovorite na već postavljenu temu (ili na odgovor nekog drugog učesnika), samo kliknite na link Odgovori koji se nalazi ispod postavljene teme u donjem desnom uglu.

Ako želite da započnete temu koje nema u diskusiji, kliknite na dugme za dodavanje nove teme i otvoriće se stranica za unos teksta:


 

Nakon toga unesite naziv teme i poruku koju želite da postavite, a zatim kliknite na dugme za slanje poruke na forum.

 

Kada želite da odgovorite na poruku koju je neko poslao na forum, potrebno je da otvorite diskusiju koju je neko pokrenuo. To radite tako što ćete kliknuti na naziv diskusije, što je prikazano strelicom na narednoj slici.


 

Zatim se otvara diskusija i tu je potrebno da kliknete na dugme Odgovori.


 

Otvara se sledeće polje za odgovor gde možete iskucati svoj odgovor i poslati ga na forum. Ako je odgovor kratak, onda je ovo idealno rešenje za vas. Ukoliko je potrebno da napišete duži odgovor, ubacite neki link, sliku i slično, onda je potrebno da kliknete na opciju Napredno (uokvirena na narednoj slici).


 

Nakon toga otvara se sledeći prozor i tekst uređivač u kojem možete dodatno oblikovati svoju poruku. Kada kliknete na uokvireno dugme na narednoj slici, otvaraju se dva reda sa dodatnim dugmićima za uređivanje.


 

Kada iskucate svoju poruku, potrebno je da skrolujete do kraja stranice i da kliknete na dugme Pošalji poruku na forum i vaša poruka biće poslata na forum.Privatne poruke

Ako želite moderatorima (ili drugim učesnicima) da pošaljete privatnu poruku, kliknite u navigacionom meniju sa leve strane na dugme Učesnici (prikazano plavom strelicom na slici koja sledi). 


 

Nakon toga pojaviće se stranica kao na sledećoj slici. Odaberite onog učesnika ili moderatora kome želite da pošaljete poruku tako što ćete kliknuti na ime i prezime (prikazano plavom strelicom na slici).


 

Nakon toga otvara se prozor kao na sledećoj slici. Kliknite na dugme za poruke koje je na narednoj slici označeno plavom strelicom.


 

Nakon toga otvara se novi prozor sa desne strane - novi meni u kojem možete upravljati svojim porukama. U tom delu ćete i otkucati svoju poruku.


 

Na narednom video-materijalu pogledajte na koje sve načine možete pristupiti novom prozoru za slanje poruka i koje sve opcije postoje u okviru novog prozora za komunikaciju putem privatnih poruka.


 

VAŽNO: Pošto se svi seminari OKC-a odvijaju preko interneta, trebalo bi da za vreme i tokom pohađanja naših seminara češće proveravate svoj imejl (onaj koji ste koristili za prijavu na seminar), jer se sve važne informacije o seminaru šalju i na imejlove učesnika seminara.

Poslednja izmena: ponedeljak, 28. decembar 2020, 20:06